Wat u moet weten voordat u het werk verandert

“Ik zal het werk veranderen – en dan …” En in feite “dan”? Wat je daar wacht, achter een scherpe carrière -beurt? Het is onmogelijk om te voorspellen, maar het is nuttig om de verhalen te vinden van degenen die durfden te veranderen.

Toen de 30-jarige Sofia overging van een medisch bedrijf naar een organisatie zonder winstoogmerk, gebeurde de eerste culturele schok haar vóór het begin van de training. Het was verbonden met het feit dat er geen training werd verondersteld – evenals de programma’s voor het aanpassen van nieuwe werknemers. Eerder de enige werknemer die Sofia was.

Ze moest alles vanaf nul leren: van fondsenwerving tot grafisch ontwerp. “Natuurlijk was het noodzakelijk om eerst te achterhalen hoe de workflow in het bedrijf wordt gebouwd, en niet hoop dat ik onderweg alles zal behandelen”, klaagt ze. Sofia was alleen begonnen met werken en realiseerde zich hoeveel ze niet wist over haar nieuwe positie.

Hoewel er geen officiële statistieken zijn over hoeveel mensen scherpe carrière -beurten maken, kunnen we aannemen dat er veel zijn. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid verandert de gemiddelde burger dus de werkplek 12 keer voor zijn werk. Als je denkt aan een radicale verandering op het gebied van activiteit, moet je je doelen, vaardigheden heroverwegen, op een nieuwe manier naar jezelf kijken. Sommige “lessen” kunnen van tevoren worden geleerd, met iets waar u aan de vlieg moet wennen.

Hier zijn welke lessen mensen hebben verwijderd die besloten alles radicaal te veranderen.

“U zult uw keuze moeten beschermen”

“Ik heb twee keer coole carrière-beurten gemaakt”, herinnert de 35-jarige blogger Anna. – Ten eerste, van de actrice, trainde ik in de politie. En toen verliet ze de politie ook: ik realiseerde me net dat ik daar geen plek had. Ik werd een blogger en besloot niet terug te kijken, maar ze vroegen me zo nu en dan: ‘Je verliet de politie om te schrijven? Maar je had zo’n stabiele baan. »Zittend voor het computerscherm, voel ik me veel gelukkiger dan het schrijven van de kortingsbonnen voor de verkeerde parkeergelegenheid of het onderzoeken van misdaden”.

“Het zal veel moeilijker zijn om je vaardigheden en ervaring te” verkopen “”

“Dramatisch het veranderen van de reikwijdte van de activiteit, maak je klaar voor weigering”, adviseert de 33-jarige Maria, schrijver en manager voor contentmarketing. – Velen zullen alleen aandacht besteden aan de vorige lijn van de cv, zich afvragen waarom u een compleet andere positie claimt en hoe hun bedrijven nuttig kunnen zijn. Veel, maar niet alles!””

“We zullen actief een netwerk van professionele dating moeten creëren”

“Na acht jaar in één bedrijf te hebben gewerkt, eerst door een marketeer, vervolgens een productmanager, en vervolgens op de afdeling kwaliteitscontrole, stopte ik en creëerde ik mijn website”, herinnert de 30-jarige bijnaam, ondernemer. – Alles moest onderweg studeren, wennen aan het feit dat ik nu alleen werk, zonder collega’s, super kamagra wat betekent dat er niemand anders is om ideeën uit te wisselen met ideeën. Maar uiteindelijk heb ik een nieuw “netwerk van ondersteuning” gemaakt van vrienden, familieleden en andere individuele ondernemers “.

“Het maakt niet uit hoeveel u voorbereidt, dit zal niet genoeg zijn”

“In eerste instantie waren er in mijn ondergeschikte honderd mensen, en toen werd ik de enige werknemer in een liefdadigheidsorganisatie”, zegt Sofia. – Ik heb geen spijt van iets, maar als u van plan bent om van de commerciële sector naar niet -winst te gaan, ontdek eerst wat er precies van u wordt verwacht. Ik had het moeten geraden: dat ik helemaal geen ervaring heb op het nieuwe veld, impliceert dat ik op zijn minst wat kennis moet krijgen voordat ik aan het werk ben. En mijn vertrouwen dat het bedrijf een training- en aanpassingsprogramma zal hebben, rechtvaardigt me niet “.

“We zullen veel moeten leren – op verschillende manieren”

“Ik was een schoolleraar en werd een arts in een brandweer”, herinnert de 34-jarige Max zich. -Eerst hielp ik de branden als vrijwilliger te doven, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik dit met mijn hoofdwerk wil doen. Het moeilijkste was om de nodige opleiding te krijgen, het duurde enkele jaren, maar nu is het veilig om te zeggen dat ik een professional ben. “.

En hier is wat de 42-jarige Emilia herinnert: “Ik was gewend om in grote bedrijven te werken, maar ik had geen idee hoe kleine bedrijven regelden. Ik moest boeken in de districtsbibliotheek nemen en elke gelegenheid grijpen om iets nieuws te leren. Maar het bleek dat fouten, pogingen en mislukkingen me veel meer leerden dan leerboeken van ondernemers “.

“Collega’s zullen meer dan ooit meer voor je betekenen”

“Ik ben een gecertificeerde architect, maar ik kon me niet voorstellen hoe ik mijn bedrijf moet bouwen”, de 46-jarige Laura, maker van de applicatie voor smartphones, aandelen. – Als ik vanaf het begin zou begrijpen hoe belangrijk het is om mezelf te omringen met de juiste mensen, zouden de dingen waarschijnlijk veel sneller bergop gaan. “.

“Misschien zul je verrast zijn door de steun die anderen je zullen geven”

“Ik ga de baas vertellen dat ik wegga, ik was vreselijk nerveus”, herinnert Maria zich. – vooral gezien het feit dat ik niet naar een specifieke positie ging, maar “nergens”, naar de vooruitzichten. Ik was bang dat ze me verkeerd zou begrijpen, maar zij en andere collega’s bewonderden mijn moed: ‘Hoe geweldig! Ik wil het ook op een dag!””

“Je zult boos op jezelf zijn dat ze zo lang met de beslissing hebben getrokken”

“Ik besloot om het stabiele werk van de HR -manager te verlaten, omdat ik me realiseerde: omdat ik het grootste deel van mijn leven op mijn werk doorbreng, moet ik op zijn minst geschikte werkomstandigheden voor mezelf creëren”, zegt blogger Christina. – Als ik de hele dag aan het bureau moet zitten, kan ik het beter doen om het in pyjama te doen. Het spijt me heel erg dat ik hier nog niet naar toe ben gekomen. Ik heb zoveel tijd verloren “.

Emilia weerspiegelt haar: “Als ik maar de moed had om mijn bedrijf eerder te starten, vóór de geboorte van kinderen! En waarom heb ik zoveel getrokken??””

Ondanks de enorme stress, zal de radicale verandering van werk en het gebied van activiteit zeker de pagina van je leven omdraaien. En waar en hoe u een nieuw hoofdstuk kunt beginnen, u beslist.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.